Cautare in catalog/magazin
Cosul de cumparaturi
Categorii de produse Meniu lateral stanga


Nikon

Cod: -
Pret: 1.325,00 Lei 1.235,00 Lei
Stoc:

Etichete: nikon

Nikon

În anii '50, Nikon devine un brand cunoscut la nivel mondial, datorită mai ales articolelor apărute în New York Times, care anunţau calitatea superioară a camerelor Nikon şi a lentilelor Nikkor în comparaţie cu ceea ce exista pe piaţă. În 1952 este format Clubul Nikkor, care avea ca scop principal promovarea către marele public a fotografierii cu camerele de mici dimensiuni. Datorită popularităţii crescânde a brandului Nikon şi a ascensiunii vânzărilor, compania inaugurează în anul 1953 atât primul centru de service, cât şi prima subsidiară americană. În anul 1959 apare prima cameră SLR Nikon, denumită Nikon F.

Nikon continuă să se extindă şi în anul 1961 deschide subsidiara elveţiană Nikon AG, iar în 1968 pe cea olandeză, Nikon Europe N.V. (acum Nikon Europe B.V.). În aceeaşi perioadă construieşte şi o nouă fabrică la Yokohama, care intră în funcţiune în 1967. Eforturile de a populariza arta fotografică se concretizează şi prin deschiderea în anul 1970 a galeriilor Nikon House la New York. În 1971 apare al doilea tip de cameră SLR, Nikon F2, iar în 1980 cea de-a treia, Nikon F3.

La începutul anilor '80 Nikon devine partenerul NASA, oferind acesteia aparatele foto care vor fi utilizate în navetele spaţiale. Afacerile Nikon în America iau amploare, fiind înfiinţate pe rând Nikon Canada Inc. în 1978, Nikon Inc. şi Nikon Precision Inc. în Statele Unite în 1981, respectiv 1982.

în 1988 numele companiei se schimbă din Nippon Kogaku K.K în Nikon Corporation. Anii '90 aduc o serie impresionantă de inovaţii. În 1992 apare NIKONOS RS prima cameră SLR cu autofocus care poate funcţiona în apă. În 1996 apare cea mai avansată cameră SLR, F5. Nikon se îndreaptă de acum înainte către piaţa emergentă a aparatelor foto digitale. În 1997 apare COOLPIX 100, prima dintr-o serie de aparate foto digitale care este continuată şi astăzi, iar în 1999 este produs primul SLR digital (D-SLR), D1.

După 2000, Nikon continuă această politică, dezvoltând atât linia D-SLR, pe două paliere, pentru amatori (D40, D50, D60, D70) şi pentru profesionişti (D2, D3, D80, D200), cât şi linia de aparate foto digitale compacte, COOLPIX.

Produse recomandate

Canon

Prezentare: Canon (companie) este o corporaţie japoneză cu sediul la Tokyo, ce este listată pe Tokyo Stock Exchange. Compania este fondată la data de 10 august 1937. Canon produce şi comercializează produse optice, inclusiv camere foto şi video, imprimante şi copiatoare.

Între anii 1997 - 2006 compania a fost pe locurile doi sau trei în topul companiilor care au cele mai multe patente anual în Statele Unite[1].

Câteva dintre cele mai cunoscute invenţii Canon: aparatele foto IVSB – primele de pe piaţa din Statele Unite, copiatoarele personale, calculatoarele electronice cu 10 taste şi primele aparate foto cu expunere automata SLR.
250,00 Lei 30,00 Lei

Panasonic

Prezentare: Panasonic este un brand internaţional de aparate electronice al Matsushita Electric. Principalele sale produse includ televizoare, DVD-uri, telefoane, camere video şi cuptoare cu microunde.

În decembrie 2009, Panasonic a achiziţionat 50,19% din Sanyo, pentru suma de 4,6 miliarde dolari.[1]
2.312,00 Lei 1.234,00 Lei

Sony

Prezentare: Sony Corporation sau simplu Sony, este un conglomerat japonez multinaţional care are sediul în sectorul Minato, Tokio, Japonia, fiind după mărime al cincelea conglomerat media din lume, cu venituri anuale de aproximativ 7,730 trilioane ¥ sau 78,88 miliarde $ (FY2008). Sony este unul dintre cei mai importanţi producători de electronice, video, echipamente de comunicaţii, console de jocuri video, precum şi de produse care folosesc tehnologia informaţiei pentru piaţa de consum sau cea profesională.

Cele mai cunoscute invenţii Sony sunt: Walkman-ul, primul CD player portabil, primul tranzistor radio şi prima casetă cu bandă magnetică din Japonia.[4]

Sony Corporation este unitatea electronică de afaceri şi societatea mamă a grupului Sony, care este angajat în afaceri prin intermediul a 8 segmente de operare: Produse de consum şi Dispozitive (CPD), Produse de reţea şi staţii de service (NPS), B2B şi Disc Manufacturing (B2B & Disc), Imagine, Muzică, Service financiar, Sony Ericsson şi altele[5][6]. Acestea fac ca Sony să fie una dintre cele mai cuprinzătoare companii de divertisment din lume. Operaţiunile principale de afaceri ale companiei includ Sony Corporation (Sony Electronics în S.U.A., Sony Pictures Entertainment, Sony Computer Entertainment, Sony Music Entertainment, Sony Ericsson şi Sony Financial. Ca producător de semiconductoare, Sony se află printre primele companii din topul Worldwide Top 20 Semiconductor Sales Leaders.
2.600,00 Lei 2.500,00 Lei